Vi glæder os over at være en del af, at Grønland snart får en endnu mere effektiv infrastruktur inden for skibsfarten.

Det er ikke fem helt almindelige skibe, som Nordhavn Marine & Offshore leverer generator- og nødstrømsanlæg til. Skibene er Grønlands livsnerve, da de dagligt transporterer eksempelvis fødevarer fra bygd til bygd og samtidig skaber en stabil forbindelse til Danmark og resten af verden i selv de mest ekstreme vejrforhold.

De nye skibe er som erstatning for de udtjente ventet med stor længsel. Royal Arctic Line placerede i første omgang ordren til P&S Werften i Tyskland, men det endte med, at det polske værft Remontowa i Gdansk fik opgaven.

Den ekstra ventetid og behovet for ekstremt holdbare løsninger stiller høje krav til det polske værfts leverandører. Nordhavn Marine & Offshore har fået opgaven bl.a. grundet erfaring med at løfte lignende projekter i Grønland:

– Vi er blevet valgt, fordi vi er bredt anerkendt for at skræddersy generator- og nødstrømsanlæg i højeste kvalitet og altid gør vort yderste for at overholde tidsplanen, siger salgschef ved Nordhavn Marine & Offshore, Jørk Rudolph.

Anlæggene varierer i størrelse og er baseret på de driftssikre og brændstoføkonomiske SCANIA-motorer. Skibene har hver deres funktion og varierer i størrelse fra ca. 30 TEU og helt op til 606 TEU. De skal ned til mindste detalje bygges, så de i mange år fremover kan sejle under de ekstreme forhold, der gør sig gældende i og omkring Grønland.

Nordhavn leverer anlæggene i tredje kvartal 2014, og de færdige skibe leveres i første halvdel af 2015.