90-ÅRS TOGT

I 1989 installerede vi to Scania generatoranlæg på Skoleskibet Danmark, det vil sige, at de nu har driftet upåklageligt i mere end 34 år! Det betyder at med 240 elever om bord hvert år, har skibets generatoranlæg driftet omkring 8.000 unge mennesker rundt i verden!

Skibet lægger hvert år til dok ved flådestationen i Frederikshavn til årligt serviceeftersyn, som Nordhavn Power Solutions foretager. Vores servicemontør Morten Svenningsen har i mange år været fast mand til at udføre serviceeftersynet – hvilket gør, at han har et stort kendskab til anlæggene.

“Morten Svenningsen har en uvurderlig rolle i vores årlige servicetjek. Hans erfaring og forståelse for systemet er guld værd. Han ved præcis, hvordan det er bygget op, og det giver os tryghed år efter år,” siger Morten Risom, maskinmester på Skoleskibet Danmark.

Anlæggene drifter stadig uden udfordringer, og Morten skulle kun udskifte mindre dele og udføre test.

Efter det årlige serviceeftersyn, var skibet klar til sit 90-års togt, hvor skibet skulle forbi Frankrig, Færøerne og Nakskov.

Selvom generatoranlæggene runder 35 år næste år, så har de ingen planer om at udskifte de 2 Scania anlæg, da de fortsat kan købe originale reservedele gennem os.

Vi ønsker elever og personale på Skoleskibet Danmark god vind på deres 90-års togt.

Skoleskibet Danmark
Skoleskibet Danmark